• 2016 Charalampos Petras

Καλέστε μας

210 8062954

Ωράριο Γραμματείας

Δευτ - Παρ. 10:00 - 15:00.

Στείλετε e-mail

[email protected]

Θα μας βρείτε

Π.Φάληρο & Μαρούσι, Αθήνα.

Περιγραφή και στόχοι της πρακτικής άσκησης

Το Athens Coaching Institute και ο Χαράλαμπος Πετράς, με σκοπό την άρτια, έγκυρη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο Coaching, έχουν σχεδιάσει τον θεσμό της πρακτικής άσκησης με εθελοντές. Οι εθελοντές που συμμετέχουν στις συνεδρίες μπορούν να γνωρίσουν το Coaching από κοντά και να επεξεργαστούν επαγγελματικούς στόχους. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ενημερώνονται για το πλαίσιο και τις αρχές της Coaching πρακτικής και απολαμβάνουν εντελώς δωρέαν 10 συνεδρίες με εκπαιδευόμενο Coach. Ταυτόχρονα, οι τελοιόφοιτοι του Ινστιτούτου, συμπληρώνουν τις απαραίτητες ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. 

Ιστορικό πλαίσιο του θεσμού

Η πρακτική άσκηση ορίστηκε ως προαπαιτούμενο και εντάχθηκε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών για πρώτη φορά το 2013 από τον Association for Coaching. Η ανάγκη για πρακτική εξάσκηση σε όσο το δυνατόν περσσότερες συνεδρίες με πελάτες είχε ήδη καταγραφεί στον κλάδο, ωστόσο λόγω απουσίας θεσμικού πλαισίου δεν είχε τεθεί επισταμένως από τους φορείς εκπαίδευσης. Από το 2013, όλα τα προγραμματα εκπαίδευσης που πιστοποιούνται από τον Association for Coaching, θα πρέπει να περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ώρες πρακτικής άσκησης εκτός τάξης. To Athens Coaching Institute ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό το κάλεσμα και με ενθουσιασμό διαμόρφωσε τον θεσμό της δωρεάν πρακτικής με εθελοντες, αρχικά εντός οργανωμένων διημέρων (Διήμερα Coaching Πρακτικής) όπου το κοινό επισκεπτόταν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για συζήτηση με έναν Coach (2013) και αργότερα με την παροχή Coaching συνεδριών από τελειόφοιτους. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500 συνεδρίες με εθελοντές. 

Με ποιους εκπαιδευόμενους πραγματοποιούνται οι συνεδρίες:

Ο θεσμός αφορά το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης "Diploma in Evidence-based Coaching - AC & EMCC Accredited" (Practitioner Level) το οποίο λειτουργεί από το 2012 και δέχεται 25 εκπαιδευόμενους κάθε χρόνο. Οι τελοιόφοτοι που παρέχουν τις συνεδρίες έχουν λάβει 128 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης εντός τάξης και έχουν ήδη υλοποιήσει 30 ώρες πρακτικής άσκησης με βάση τα εργαλεία και τις τεχνικές του επιστημονικά τεκμηριωμένου Coaching. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών και του κ. Χαράλαμπου Πετρά. 

Χρήσιμες πληροφορίες για την εθελοντική συμμετοχή.

Οι εθελοντές συμμετέχουν σε έναν σπουδαίο θεσμό, στηρίζουν τον κλάδο και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός Coach, γνωρίζοντας ότι απευθύνονται σε Coaches που βρίσκονται στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία παρέχεται στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στην ενημέρωση και το επαγγελματικό Coaching. Ενθαρρύνουμε τους εθελοντές να συζητήσουν στόχους που τους ενδιαφέρουν αλλά δεν αφορούν θέματα που τους πυροδοτούν έντονα. Μια ουδέτερη θεματολογία θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές.

Η συμμετοχή στον θεσμό των δωρεάν συνεδριών δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι συνεδρίες. Στις πρώτες συναντήσεις με τον τελοιόφοιτο του Ινστιτούτου μας, θα υπάρξει η διαδικασία υποδοχής και αξιολόγησης του αιτήματος (αρχικού στόχου) κατά τη οποία θα εκτιμηθεί με δομημένο και έγκυρο τρόπο, εάν το ζήτημα που απασχολεί τον εθελοντή είναι συμβατό με το αντικείμενο και το πλαίσιο του Coaching. Τόσο το ίδιο το Coaching όσο και ο θεσμός της πρακτικής άσκησης δεν λειτουργούν ως υποκατάστατο της Ψυχοθεραπείας ή ως οικονομική συμβουλευτική. Η διαδικασία καλύπτεται από την δεοντολογία και την ηθική του κλάδου μας. Οι συναντήσεις καλύπτονται από το απόρρητο και είναι εμπιστευτικές. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η πρακτική άσκηση υλοποιείται κάθε χρόνο, στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου, Απρίλιο - Ιούλιο. 

Σας ευχαριστούμε θερμά. 

5η Ημερίδα Αποφοίτησης

Παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής, δηλώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας: Όνομα, τηλέφωνο, email.
Ονοματεπώνυμο(*)
Please type your full name.

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input

E-mail(*)
Invalid email address.